Perkelt z kuřecích jater a žaludků - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Perkelt z kuřecích jater a žaludků
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 13434 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
3 ks | Cibule |
400 g | Játra kuřecí |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
160 g | Paprikové lusky čerstvé |
80 g | Rajčata |
80 g | Sádlo škvařené |
40 g | Slanina vepřová |
1 kávová lžička | Sůl |
400 g | Žaludky drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 371,2mg |
Draslík | 502,4mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 11g |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 63,7mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Játra kuřecí, Paprika mletá sladká, Paprikové lusky čerstvé, Rajčata, Sádlo škvařené, Slanina vepřová, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Žaludky drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Perkelt z kuřecích jater a žaludků postup přípravy receptu:
1 | Omyté a odblaněné žaludky rozčtvrtíme a znovu propláchneme. |
2 | Na rozpáleném sádle osmahneme jemně nakrájenou cibuli, přisypeme papriku, promícháme a přilijeme trochu vody. Přidáme žaludky, prolisovaný česnek, osolíme a pod pokličkou dusíme téměř do měkka. |
3 | Slaninu pokrájíme na kostičky, zlehka opečeme, přidáme očištěná, rozkrájená játra a opékáme 3 minuty. |
4 | Očištěné, na kousky krájené papriky i omytá, na kousky pokrájená rajčata smícháme s opečenými játry a dušenými žaludky, vše ještě chvíli podusíme. |
5 | Podáváme s krupicovými noky. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Čerstvá rajčata můžeme nahradit rajčatovým protlakem.