Recept

Perkelt z kuřecích jater a žaludků

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 13434
Kategorie: Maso

Ingredience

1 stroužek Česnek
3 ks Cibule
400 g Játra kuřecí
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
160 g Paprikové lusky čerstvé
80 g Rajčata
80 g Sádlo škvařené
40 g Slanina vepřová
1 kávová lžička Sůl
400 g Žaludky drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 488 kcal
Kilojoule 2 041kJ
3% Sacharidy 12 g
43% Tuky 33 g
18% Sodík 358 mg
70% Bílkoviny 40 g

Perkelt z kuřecích jater a žaludků postup přípravy receptu:

1

Omyté a odblaněné žaludky rozčtvrtíme a znovu propláchneme.

2

Na rozpáleném sádle osmahneme jemně nakrájenou cibuli, přisypeme papriku, promícháme a přilijeme trochu vody. Přidáme žaludky, prolisovaný česnek, osolíme a pod pokličkou dusíme téměř do měkka.

3

Slaninu pokrájíme na kostičky, zlehka opečeme, přidáme očištěná, rozkrájená játra a opékáme 3 minuty.

4

Očištěné, na kousky krájené papriky i omytá, na kousky pokrájená rajčata smícháme s opečenými játry a dušenými žaludky, vše ještě chvíli podusíme.

5

Podáváme s krupicovými noky.

Poznámka

Servírujeme teplé. Čerstvá rajčata můžeme nahradit rajčatovým protlakem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept