Vepřové kotlety s ostrou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové kotlety s ostrou omáčkou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 13435 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 špetka | Cukr krupice |
2 ks | Feferony |
2 polévková lžíce | Jogurt bílý |
4 polévková lžíce | Majonéza |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 ml | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
5 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
1 kávová lžička | Sůl |
4 ks | Vepřové kotlety |
2 polévková lžíce | Víno bílé |
6 polévková lžíce | Vývar z hovězích kostí |
1 kávová lžička | Worcester (worcesterská omáčka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 83,9mg |
Draslík | 421,4mg |
Vláknina | 281,3mg |
Vitamín A | 69,9mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,2mg |
Vitamín E | 2,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Feferony, Jogurt bílý, Majonéza, Olej stolní, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Vepřové kotlety, Vývar z hovězích kostí , Worcester (worcesterská omáčka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové kotlety s ostrou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Omyté kotlety na okrajích a u kostí nařízneme, maso naklepeme. Osolíme, opepříme, poprášíme moukou a zvolna opečeme na oleji po obou stranách. Kotlety vyjmeme a necháme na teplém místě. |
2 | Do výpeku v pánvi přidáme několik kapek worcesteru, přilijeme vývar a za stálého míchání odvaříme připečenou šťávu. |
3 | Majonézu smícháme s jogurtem, nasekanými feferonkami, protlakem, vínem, cukrem a solí. |
4 | Kotlety upravíme na talíře, podlijeme šťávou a přelijeme připravenou omáčkou. |
5 | Podáváme s hranolky nebo s rýží. |
Poznámka
Servírujeme teplé.