Recept

Vepřové kotlety s ostrou omáčkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 13435
Kategorie: Maso

Ingredience

1 špetka Cukr krupice
2 ks Feferony
2 polévková lžíce Jogurt bílý
4 polévková lžíce Majonéza
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
100 ml Olej stolní
1 špetka Pepř černý mletý
5 polévková lžíce Protlak rajčatový
1 kávová lžička Sůl
4 ks Vepřové kotlety
2 polévková lžíce Víno bílé
6 polévková lžíce Vývar z hovězích kostí
1 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 563 kcal
Kilojoule 2 357kJ
2% Sacharidy 8 g
65% Tuky 49 g
19% Sodík 380 mg
39% Bílkoviny 22 g

Vepřové kotlety s ostrou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Omyté kotlety na okrajích a u kostí nařízneme, maso naklepeme. Osolíme, opepříme, poprášíme moukou a zvolna opečeme na oleji po obou stranách. Kotlety vyjmeme a necháme na teplém místě.

2

Do výpeku v pánvi přidáme několik kapek worcesteru, přilijeme vývar a za stálého míchání odvaříme připečenou šťávu.

3

Majonézu smícháme s jogurtem, nasekanými feferonkami, protlakem, vínem, cukrem a solí.

4

Kotlety upravíme na talíře, podlijeme šťávou a přelijeme připravenou omáčkou.

5

Podáváme s hranolky nebo s rýží.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept