Králík pečený s kapustou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Králík pečený s kapustou
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 75 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 13438 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Hořčice plnotučná |
2 ks | Hřebíček |
6 ks | Jalovec |
500 g | Kapusta hlávková |
1500 g | Králičí maso |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce | Olej stolní |
6 ks | Pepř černý celý |
1 špetka | Pepř černý mletý |
100 g | Slanina vepřová |
1 kávová lžička | Sůl |
1 kávová lžička | Tymián sušený |
1 dl | Víno červené |
500 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 60g |
---|---|
Cholesterol | 164,6mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 29g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 118,6mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 25,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hřebíček, Kapusta hlávková, Králičí maso, Olej stolní, Pepř černý celý, Slanina vepřová, Sůl, Tymián sušený, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice plnotučná, Jalovec, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Králík pečený s kapustou postup přípravy receptu:
1 | Slaninu nakrájíme na kostičky a oloupanou cibuli jemně nasekáme. Omytého a naporcovaného králíka potřeme hořčicí, poté zprudka opečeme na oleji. Přidáme slaninu a cibuli. |
2 | Porce králíka zaprášíme moukou, přelijeme vínem, octem a vývarem, přidáme koření a pečeme za občasného podlévání asi 70 minut v silně vyhřáté troubě. |
3 | Omytou kapustu rozebereme na listy, pokrájíme na proužky, přelijeme horkou vodou a krátce blanšírujeme, poté ji podusíme na másle. |
4 | Měkké maso vyjmeme z pekáče a šťávu propasírujeme. |
5 | Podáváme s kapustou a vařenými širokými nudlemi. |
Poznámka
Servírujeme teplé.