Recept

Hovězí steaky s bramborovou čepicí

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 13440

Ingredience

150 g Brambory
200 ml Chilli omáčka
1 ks Cibule
600 g Hovězí roštěnka níz. peč.
1 kávová lžička Hořčice kremžská
3 polévková lžíce Olej stolní
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Strouhanka
60 g Sýr smetanový tavený 45%
1 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 468 kcal
Kilojoule 1 958kJ
3% Sacharidy 12 g
39% Tuky 29 g
18% Sodík 362 mg
66% Bílkoviny 37 g

Hovězí steaky s bramborovou čepicí postup přípravy receptu:

1

Omyté maso nakrájíme na plátky, lehce naklepeme, osolíme a po obou stranách zprudka osmažíme v rozpáleném oleji. Plátky vyjmeme z pánve, ještě mírně osolíme a potřeme slabě hořčicí.

2

Oloupané brambory nastrouháme, přidáme jemně pokrájenou cibuli a utřený česnek. Přimícháme vejce, sýr, strouhanku, sůl a pepř.

3

Maso vložíme do pekáče, překryjeme bramborovou směsí a zapékáme v troubě při 180 stupních Celsia asi 15 minut.

4

Maso i s bramborami rozdělíme na talíře a přelijeme omáčkou.

Poznámka

Servírujeme teplé. Můžeme zvolit jakoukoli ostrou omáčku.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept