Kuřecí játra na hrášku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí játra na hrášku
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 13444 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
400 g | Hrášek mražený |
600 g | Játra kuřecí |
5 polévková lžíce | Kečup |
2 polévková lžíce | Olej stolní |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 517,9mg |
Draslík | 504,8mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 45,0mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hrášek mražený, Játra kuřecí, Olej stolní, Paprika mletá sladká, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kečup, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí játra na hrášku postup přípravy receptu:
1 | Oloupanou cibuli nakrájíme na tenké nudličky a zpěníme na oleji. Přidáme očištěná kuřecí játra, za stálého míchání je opečeme. Podlijeme je trochou vody, přidáme kečup, papriku a dusíme téměř do měkka. |
2 | Nakonec přidáme mražený hrášek a ještě několik minut podusíme. Pokrm osolíme, opepříme a necháme přejít varem. |
3 | Ihned podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.