Krůtí ragú na víně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krůtí ragú na víně
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 13445 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
800 g | Brambory |
2 stroužek | Česnek |
1 špetka | Chilli koření mleté |
200 g | Cibule |
1 špetka | Kmín drcený |
600 g | Krůtí stehna |
2 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 ks | Paprikové lusky čerstvé |
2 ks | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
1 dl | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 34g |
---|---|
Cholesterol | 106,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 48,8mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Chilli koření mleté, Cibule, Kmín drcený, Krůtí stehna, Olej slunečnicový, Paprika mletá sladká, Paprikové lusky čerstvé, Rajčata, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Krůtí ragú na víně postup přípravy receptu:
1 | Omyté krůtí stehno mírně naklepeme a nakrájíme na kostky. |
2 | Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, odstavíme z ohně, vmícháme mletou papriku. |
3 | Do vymaštěného kastrolu vložíme připravené maso, pokryjeme je cibulí, očištěnou, na nudličky pokrájenou paprikou, oloupanými, na kousky rozkrájenými rajčaty a vše posypeme krájeným česnekem, kmínem a solí. Mírně podlijeme vodou a dusíme pod pokličkou do poloměkka. |
4 | Přidáme chilli koření, oloupané, na kostky nakrájené brambory, víno a dusíme, až maso i brambory změknou. |
5 | Podáváme se zeleninovým salátem. |
Poznámka
Servírujeme teplé.