Mléčná polévka s jogurtem a houbami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mléčná polévka s jogurtem a houbami
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 13446 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
4 ks | Brambory |
1 špetka | Cukr krupice |
2 polévková lžíce | Houby sušené |
4 polévková lžíce | Jogurt bílý |
1 špetka | Kmín celý |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 dl | Mléko polotučné |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
1 špetka | Vegeta |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 17,9mg |
Draslík | 389,7mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cukr krupice, Jogurt bílý, Kmín celý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby sušené, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Ocet kvasný lihový, Petržel - nať, Vegeta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mléčná polévka s jogurtem a houbami postup přípravy receptu:
1 | Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji vodou, rozšleháme, za častého míchání povaříme asi 5 minut. |
2 | Přidáme předem namočené a nakrájené houby, na kostičky nakrájené brambory, sůl, kmín. Vše vaříme ještě 15 minut. |
3 | Do polévky přilijeme mléko, přidáme Vegetu, uvedeme do varu, ochutíme octem a cukrem. |
4 | Při podávání posypeme polévku nasekanou petrželkou a na každou porci položíme lžíci jogurtu. |
Poznámka
Servírujeme teplé.