Recept

Vepřové kotlety na víně

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 13448

Ingredience

1 polévková lžíce Citronová šťáva
2 polévková lžíce Olej stolní
1 špetka Pepř černý mletý
0,5 kávová lžička Sůl
4 ks Vepřové kotlety
1 dl Víno bílé
50 g Šunka dušená
150 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 226 kcal
Kilojoule 945kJ
1% Sacharidy 2 g
15% Tuky 11 g
8% Sodík 155 mg
43% Bílkoviny 24 g

Vepřové kotlety na víně postup přípravy receptu:

1

Omyté kotlety nařízneme na okrajích, maso do poloviny odřízneme od kosti, kotlety naklepeme, osolíme a opepříme.

2

Oloupané žampiony nakrájíme na plátky, zakapeme citronovou šťávou a spolu se šunkou pokrájenou na nudličky osmahneme na oleji.

3

Připravené kotlety zvolna opečeme po obou stranách na oleji, přidáme žampiony se šunkou, podlijeme vínem (můžeme přidat i trochu vermutu) a dusíme asi minutu. Ihned podáváme.

4

Vhodnou přílohou jsou opečené brambory a zeleninový salát.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept