Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 13450
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

0,5 ks Bujón hovězí
200 g Chřest sterilovaný
2 polévková lžíce Citronová šťáva
20 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 ks Paprika červená
1 špetka Pepř černý mletý
0,5 dl Smetana 33% (šlehačka)
1 špetka Sůl
150 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

4% Kalorie 79 kcal
Kilojoule 331kJ
1% Sacharidy 5 g
8% Tuky 6 g
25% Sodík 504 mg
5% Bílkoviny 3 g

Chřest se žampiony postup přípravy receptu:

1

Žampiony oloupeme, nakrájíme na plátky, vložíme na rozehřáté máslo, pokapeme citronovou šťávou a chvíli podusíme. Poprášíme je moukou, osmahneme, zalijeme trochou vody a rozmícháme. Přidáme trochu bujónu a krátce povaříme.

2

Do omáčky vlijeme smetanu, osolíme, opepříme, dochutíme citronovou šťávou a prohřejeme.

3

Chřest ohřejeme v nálevu, scedíme a osušíme na utěrce. Rozdělíme na talíře, polijeme žampionovou omáčkou, ozdobíme kroužky papriky.

4

Podáváme jako teplý předkrm.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept