Ostružinové řezy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ostružinové řezy
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 13454 |
Kategorie: | Řezy |
Ingredience
220 g | Cukr moučkový |
1 ks | Cukr vanilka |
2 polévková lžíce | Kakao - prášek |
1 ks | Kypřicí prášek do pečiva |
100 g | Máslo čerstvé |
2 dl | Mléko polotučné |
270 g | Mouka polohrubá |
140 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
5 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 45g |
---|---|
Cholesterol | 87,6mg |
Draslík | 188,8mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 84,7mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Kakao - prášek, Kypřicí prášek do pečiva, Olej slunečnicový, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka polohrubá, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ostružinové řezy postup přípravy receptu:
1 | Teplé mléko, cukr (120 g), vejce a olej rozšleháme v míse. Přidáme mouku (120 g) s kypřicím práškem a kakaem, vše rychle rozmícháme. |
2 | Těsto nalijeme do máslem vymazaného, hrubou moukou vysypaného pekáče, povrch uhladíme tak, aby okraje byly vyšší. |
3 | Celý povrch těsta poprášíme 2 lžícemi hladké mouky, poklademe omytými ostružinami a posypeme drobenkou, připravenou ze 150 g polohrubé mouky, 100 g másla a 100 g moučkového cukru. |
4 | Moučník pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut. |
Poznámka
Servírujeme studené.