Jahodové řezy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jahodové řezy
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 13458 |
Kategorie: | Řezy |
Ingredience
250 g | Cukr moučkový |
700 g | Jahody zahradní |
1 kávová lžička | Kypřicí prášek do pečiva |
4 polévková lžíce | Marmeláda jahodová |
150 g | Máslo čerstvé |
250 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
4 dl | Smetana 33% (šlehačka) |
4 ks | Vejce slepičí |
1 balení | Ztužovač šlehačky |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 31g |
---|---|
Cholesterol | 160,1mg |
Draslík | 158,9mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 121,4mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 41,2mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Jahody zahradní, Kypřicí prášek do pečiva, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Marmeláda jahodová, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Ztužovač šlehačky nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Jahodové řezy postup přípravy receptu:
1 | Změklé máslo rozetřeme s polovinou dávky cukru, postupně přidáme žloutky a vymícháme do pěny. |
2 | Z bílků ušleháme pevný sníh, přidáme zbylý cukr a ušleháme dohusta. Sníh zlehka vmícháme do žloutkové pěny spolu s moukou smíchanou s kypřicím práškem. |
3 | Těsto rozetřeme na pečicím papírem vyložený plech s okrajem a upečeme ve středně vyhřáté troubě. |
4 | Vychladlý korpus rozkrojíme na poloviny a potřeme marmeládou. Jednu polovinu potřeme částí smetany ušlehané se ztužovačem, posypeme ji nadrobno nakrájenými jahodami a přiklopíme druhou polovinou. |
5 | Hotové řezy ozdobíme zbylou šlehačkou a jahodami. |