Jednoduchá fazolková polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jednoduchá fazolková polévka
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 13461 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
500 g | Fazolové lusky zelené |
0,3 l | Mléko polotučné |
1 kávová lžička | Solamyl |
1 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
1,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 67,6mg |
Draslík | 283,2mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,3mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Fazolové lusky zelené, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Solamyl mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jednoduchá fazolková polévka postup přípravy receptu:
1 | Očištěné fazolky vložíme do vody a vaříme asi 50 minut. |
2 | Uvařené zahustíme Solamylem, rozmíchaným v mléce, poté zvolna za častého míchání dovaříme. Před koncem varu polévku osolíme. |
3 | Nakonec do polévky rozmícháme vejce a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Můžeme použít i mražené nebo sterilované fazolky.