Zdravý recept

Jednoduchá fazolková polévka

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 13461
Kategorie: Zahuštěné polévky

Ingredience

500 g Fazolové lusky zelené
0,3 l Mléko polotučné
1 kávová lžička Solamyl
1 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
1,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

5% Kalorie 92 kcal
Kilojoule 383kJ
3% Sacharidy 12 g
4% Tuky 3 g
12% Sodík 237 mg
11% Bílkoviny 6 g

Jednoduchá fazolková polévka postup přípravy receptu:

1

Očištěné fazolky vložíme do vody a vaříme asi 50 minut.

2

Uvařené zahustíme Solamylem, rozmíchaným v mléce, poté zvolna za častého míchání dovaříme. Před koncem varu polévku osolíme.

3

Nakonec do polévky rozmícháme vejce a podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé. Můžeme použít i mražené nebo sterilované fazolky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept