Bílé fazole na toastech - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bílé fazole na toastech
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 13462 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
50 g | Anglická slanina |
8 krajíc | Chléb toastový |
1 ks | Cibule |
2 ks | Fazole vařené |
87 g | Kečup |
1 špetka | Oregano sušené |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 8,5mg |
Draslík | 69,8mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 5,2mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,9mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Chléb toastový, Cibule, Fazole vařené, Oregano sušené, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kečup mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bílé fazole na toastech postup přípravy receptu:
1 | Slaninu a oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno, slaninu vyškvaříme a cibuli orestujeme. Škvarky s cibulí vyjmeme, necháme na teplém místě. |
2 | Ve zbylém tuku opečeme 4 krajíčky chleba a odložíme také na teplé místo. |
3 | Nakonec do pánvičky vložíme uvařené fazole, prohřejeme je, osolíme a přidáme do nich slaninové škvarky s cibulí. Přisypeme oregano, přilijeme kečup a zamícháme. |
4 | Směs navršíme na horké topinky a ihned podáváme. |
Poznámka
Servírujeme studené.