Bylinková omeleta s uzeným masem a sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bylinková omeleta s uzeným masem a sýrem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 13464 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
20 g | Máslo čerstvé |
1,5 dl | Mléko polotučné |
2 polévková lžíce | Mouka polohrubá |
1 kávová lžička | Pažitka |
1 kávová lžička | Petržel - nať |
0,5 kávová lžička | Sůl |
50 g | Sýr Eidam cihla 40% |
1 kávová lžička | Tymián čerstvý |
100 g | Uzené maso vařené |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 527,7mg |
Draslík | 180,7mg |
Vláknina | 662,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,2mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Pažitka, Sůl, Tymián čerstvý, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka polohrubá, Petržel - nať, Sýr Eidam cihla 40%, Uzené maso vařené mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bylinková omeleta s uzeným masem a sýrem postup přípravy receptu:
1 | Uzené maso nakrájíme na kostičky. Žloutky rozšleháme s moukou, mlékem a solí, přidáme nastrouhaný sýr, nasekané bylinky, nakonec vmícháme sníh ušlehaný z bílků a připravené maso. |
2 | Těsto nalijeme do máslem vymazané dortové formy a upečeme ve středně vyhřáté troubě. |
3 | Podáváme s bramborovou kaší. |