Recept

Houbový nákyp se zeleninou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 13465

Ingredience

2 hrst Houby čerstvé
2 polévková lžíce Olej stolní
1 polévková lžíce Petržel - nať
150 g Sýr Eidam cihla 40%
1 kávová lžička Sůl
4 ks Vejce slepičí
150 ml Zakysaná smetana
800 g Zeleninová směs jarní - mražená

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 387 kcal
Kilojoule 1 621kJ
6% Sacharidy 22 g
31% Tuky 23 g
15% Sodík 309 mg
48% Bílkoviny 27 g

Houbový nákyp se zeleninou postup přípravy receptu:

1

Očištěné houby nakrájíme na plátky, osolíme a podusíme na oleji. Zeleninu uvaříme téměř doměkka v osolené vodě, scedíme a nakrájíme na kousky.

2

Do vymaštěné nákypové formy urovnáme vrstvy zeleniny, hub a nastrouhaného sýru. Krátce prohřejeme v troubě, zalijeme rozšlehanými vejci se smetanou (nebo jogurtem) a pečeme, až vejce ztuhnou.

3

Pokrm ozdobíme snítkou petrželky a podáváme.

Poznámka

Můžeme použít čerstvou zeleninu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept