Zapečené plněné žampiony - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečené plněné žampiony
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 1347 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
50 g | Anglická slanina |
1 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Kečup |
1 špetka | Kmín celý |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce | Olej stolní |
1 špetka | Sůl |
100 g | Sýr Eidam cihla 40% |
8 ks | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 37g |
---|---|
Cholesterol | 81,5mg |
Draslík | 3g |
Vláknina | 22g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 24,7mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 27,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Cibule, Kmín celý, Olej stolní, Sůl, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kečup, Máslo čerstvé, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapečené plněné žampiony postup přípravy receptu:
1 | Ze žampionů odstraníme nožičky a měkkou část kloboučku. |
2 | Vše dáme do misky kromě kloboučků. |
3 | Kloboučky pomažeme máslem a dáme do zapékací misky. |
4 | Nasypeme do kloboučků sůl a kmín. |
5 | Rozpálíme olej, přidáme pokrájenou cibuli, slaninu a zbytek ze žampionů. |
6 | Směs osmahneme a dáme kečup. |
7 | Směsí naplníme kloboučky žampionů a posypeme sýrem. |
8 | Dáme zapéct do předehřáté trouby. |