Recept

Vepřový bůček na jehlách

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 13470
Kategorie: Maso

Ingredience

3 ks Brambory
2 stroužek Česnek
5 ks Cibule
11 kávová lžička Máslo čerstvé
1 špetka Nové koření mleté
1 ks Paprika červená
1 špetka Pepř černý mletý
0,5 ks Pórek
100 g Salám měkký
1 kávová lžička Sůl
1 špetka Tymián sušený
400 g Vepřový bok
3 ks Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 794 kcal
Kilojoule 3 324kJ
9% Sacharidy 34 g
86% Tuky 65 g
28% Sodík 552 mg
41% Bílkoviny 23 g

Vepřový bůček na jehlách postup přípravy receptu:

1

Omytý, vykostěný bůček zbavíme kůže a nakrájíme na menší plátky. Česnek rozetřeme, 1 cibuli jemně pokrájíme, přidáme koření, promícháme, přidáme bůček a znovu promícháme. Necháme proležet několik hodin v chladničce.

2

Maso osolíme, střídavě se čtvrtkami cibulí, plátky brambor, žampionů, kolečky salámu, kousky očištěné papriky a pórku napichujeme na jehly nebo na špejle.

3

Jehly vložíme do vymaštěného pekáče, zvolna pečeme v mírně vyhřáté troubě a občas podléváme horkou vodou.

4

Podáváme s vařenými bramborami a zeleninovým salátem.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept