Jednoduchý recept

Zapečené vepřové medailonky

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (38%)
ID receptu: 13474

Ingredience

1 ks Meduňka
2 polévková lžíce Olej stolní
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Pomeranče
80 g Sýr Niva (Rokfór)
0,5 kávová lžička Sůl
400 g Vepřová plec

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 377 kcal
Kilojoule 1 576kJ
2% Sacharidy 6 g
31% Tuky 24 g
22% Sodík 444 mg
38% Bílkoviny 21 g

Zapečené vepřové medailonky postup přípravy receptu:

1

Omyté maso nakrájíme na 8 plátků, na oleji je po každé straně opékáme asi 3 minuty a potom je osolíme a opepříme.

2

Oloupeme pomeranč, odkrojíme i spodní bílou slupku a z dílků vydlabeme dužinu.

3

Opečené plátky masa obložíme nakrájeným sýrem a dílky pomeranče. Zapékáme asi 2 minuty pod grilem nebo v silně vyhřáté troubě, až se sýr roztaví.

4

Medailonky ozdobíme snítkou meduňky a podáváme s bagetou jako předkrm.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept