Zapečené vepřové medailonky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečené vepřové medailonky
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 13474 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
1 ks | Meduňka |
2 polévková lžíce | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Pomeranče |
0,5 kávová lžička | Sůl |
80 g | Sýr Niva (Rokfór) |
400 g | Vepřová plec |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 87,8mg |
Draslík | 433,7mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 27,3mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej stolní, Pomeranče, Sůl, Sýr Niva (Rokfór), Vepřová plec mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Meduňka, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapečené vepřové medailonky postup přípravy receptu:
1 | Omyté maso nakrájíme na 8 plátků, na oleji je po každé straně opékáme asi 3 minuty a potom je osolíme a opepříme. |
2 | Oloupeme pomeranč, odkrojíme i spodní bílou slupku a z dílků vydlabeme dužinu. |
3 | Opečené plátky masa obložíme nakrájeným sýrem a dílky pomeranče. Zapékáme asi 2 minuty pod grilem nebo v silně vyhřáté troubě, až se sýr roztaví. |
4 | Medailonky ozdobíme snítkou meduňky a podáváme s bagetou jako předkrm. |