Vepřová žebírka v kyselém zelí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 105 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřová žebírka v kyselém zelí
Celkový čas: | 105 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 80 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 13475 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
50 g | Anglická slanina |
2 ks | Bobkový list |
3 ks | Cibule |
1 špetka | Cukr krupice |
2 ks | Jablka |
4 ks | Jalovec |
2 polévková lžíce | Olej stolní |
1 špetka | Pepř bílý |
1 ks | Petržel - nať |
1 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
1 kávová lžička | Sůl |
4 ks | Vepřová žebra |
850 ml | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 46g |
---|---|
Cholesterol | 12,4mg |
Draslík | 665,3mg |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 90,4mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Bobkový list, Cibule, Cukr krupice, Jablka, Olej stolní, Pepř bílý, Sádlo škvařené, Sůl, Vepřová žebra, Zelí kysané mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jalovec, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřová žebírka v kyselém zelí postup přípravy receptu:
1 | Oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky. Omytá jablka zbavíme jádřinců a rozkrájíme je na kousky. Slaninu krájíme na proužky. |
2 | V hrnci rozehřejeme sádlo a opečeme na něm cibuli se slaninou. Přidáme zelí, kousky jablek, bobkový list, jalovec a 1/8 l vody. Vše dusíme pod poklicí asi hodinu. |
3 | Omytá žebírka osolíme, opepříme a opečeme v pánvi na oleji tak, aby maso zůstalo šťavnaté. Zmírníme oheň a pečeme ještě 20 minut, maso obracíme. |
4 | Zelí dochutíme solí a cukrem, podáváme spolu se žebírky na ploché míse. Pokrm ozdobíme snítkou petrželky. |
5 | Vhodná příloha je bramborová kaše. |
Poznámka
Servírujeme teplé.