Recept

Vepřová žebírka v kyselém zelí

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 105 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 80 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 13475

Ingredience

50 g Anglická slanina
2 ks Bobkový list
3 ks Cibule
1 špetka Cukr krupice
2 ks Jablka
4 ks Jalovec
2 polévková lžíce Olej stolní
1 špetka Pepř bílý
1 ks Petržel - nať
1 polévková lžíce Sádlo škvařené
1 kávová lžička Sůl
4 ks Vepřová žebra
850 ml Zelí kysané

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 294 kcal
Kilojoule 1 232kJ
13% Sacharidy 46 g
14% Tuky 11 g
16% Sodík 321 mg
15% Bílkoviny 9 g

Vepřová žebírka v kyselém zelí postup přípravy receptu:

1

Oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky. Omytá jablka zbavíme jádřinců a rozkrájíme je na kousky. Slaninu krájíme na proužky.

2

V hrnci rozehřejeme sádlo a opečeme na něm cibuli se slaninou. Přidáme zelí, kousky jablek, bobkový list, jalovec a 1/8 l vody. Vše dusíme pod poklicí asi hodinu.

3

Omytá žebírka osolíme, opepříme a opečeme v pánvi na oleji tak, aby maso zůstalo šťavnaté. Zmírníme oheň a pečeme ještě 20 minut, maso obracíme.

4

Zelí dochutíme solí a cukrem, podáváme spolu se žebírky na ploché míse. Pokrm ozdobíme snítkou petrželky.

5

Vhodná příloha je bramborová kaše.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept