Recept

Marinované řízky v pivním těstíčku

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 13478

Ingredience

1 ks Cibule
1 kávová lžička Cukr krupice
4 ks Kuřecí prsa
1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
100 ml Olej stolní
2 polévková lžíce Omáčka sójová
1 špetka Pepř černý mletý
5 polévková lžíce Pivo světlé 10% 3,9% obj.
1 kávová lžička Sůl
1 špetka Tymián sušený
2 ks Vejce slepičí
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 524 kcal
Kilojoule 2 191kJ
2% Sacharidy 7 g
44% Tuky 33 g
23% Sodík 468 mg
83% Bílkoviny 47 g

Marinované řízky v pivním těstíčku postup přípravy receptu:

1

Omytá kuřecí prsa nakrojíme po obvodu a zlehka naklepeme.

2

Rozetřený česnek smícháme s jemně nakrájenou cibulí, promícháme se sójovou omáčkou, cukrem a kořením. Marinádou potřeme řízky a necháme je několik hodin uležet v chladničce.

3

Připravíme těstíčko rozšleháním vajec, mouky, piva, oleje (1 lžíce) a kypřicího prášku. Řízky osolíme, namočíme do těstíčka a usmažíme po obou stranách na oleji.

4

Podáváme s bramborovým salátem.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept