Kuřecí játra v bagetách - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí játra v bagetách
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 13479 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
400 g | Bageta |
1 ks | Cibule |
400 g | Játra kuřecí |
4 polévková lžíce | Kečup |
1 špetka | Kmín drcený |
1 ks | Paprika červená |
0,5 ks | Paprika zelená |
1 špetka | Pepř černý mletý |
3 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1 kávová lžička | Worcester (worcesterská omáčka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 61g |
---|---|
Cholesterol | 345,8mg |
Draslík | 454,7mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 49,4mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bageta, Cibule, Játra kuřecí, Kmín drcený, Paprika červená, Paprika zelená, Sádlo škvařené, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kečup, Pepř černý mletý, Worcester (worcesterská omáčka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí játra v bagetách postup přípravy receptu:
1 | Očištěná kuřecí játra nakrájíme na kousky. Na sádle zpěníme cibuli, pokrájenou na kolečka, přidáme játra a opékáme je za stálého míchání 5 minut. |
2 | K játrům vmícháme očištěné, na nudličky rozkrájené papriky, přidáme kečup, worcester, koření a opékáme ještě 2 minuty. Potom játra osolíme. |
3 | Bagety podélně rozkrojíme, vydlabeme střídku, naplníme játrovou směsí a prohřejeme v troubě nebo pod grilem. |
4 | Ihned podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Bagetu můžeme nahradit dalamánkem.