Fritované žampiony - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fritované žampiony
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 13481 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
1 polévková lžíce | Bazalka |
1 stroužek | Česnek |
2 kávová lžička | Citronová šťáva |
60 ml | Jogurt bílý |
40 g | Majonéza |
50 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 ml | Olej olivový |
1 polévková lžíce | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
0,1 l | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
2 ks | Rajčata |
0,5 ks | Salát hlávkový |
1 špetka | Sůl |
20 g | Sýr Parmezán |
1 ks | Vejce slepičí |
300 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 66,9mg |
Draslík | 401,8mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 603,4mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,6mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Citronová šťáva, Jogurt bílý, Majonéza, Pažitka, Rajčata, Sůl, Sýr Parmezán, Vejce slepičí, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Pepř černý mletý, Pivo světlé 10% 3,9% obj., Salát hlávkový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Fritované žampiony postup přípravy receptu:
1 | Žloutek, pivo, mouku a nastrouhaný sýr zpracujeme na hladké těsto, necháme chvíli bobtnat. |
2 | Smícháme majonézu, prolisovaný česnek, jogurt a větší část nasekaných bylinek. Osolíme, opepříme a ochutíme citronovou šťávou. |
3 | Z bílku ušleháme pevný sníh, vmícháme do těsta. Očištěné žampiony v těstíčku namočíme, po okapání osmažíme na oleji do zlatova. |
4 | Omyté listy salátu a plátky omytých rajčat upravíme na talíře, poklademe žampiony, přelijeme trochou omáčky. Pokrm posypeme zbylými bylinkami. |
5 | Podáváme jako teplý předkrm. |
Poznámka
Servírujeme teplé.