Svíčkové řezy s kuřecími játry - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Svíčkové řezy s kuřecími játry
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 13490 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
480 g | Hovězí svíčková |
300 g | Játra kuřecí |
1 kávová lžička | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
2 dl | Víno červené |
4 ks | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 619,8mg |
Draslík | 3g |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 3,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 37,4mg |
Vitamín E | 2,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 21,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hovězí svíčková, Játra kuřecí, Olej slunečnicový, Sůl, Víno červené, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Svíčkové řezy s kuřecími játry postup přípravy receptu:
1 | Z odblaněné a omyté svíčkové nakrájíme 2 plátky, mírně je naklepeme, osolíme, opepříme, rychle opečeme s plátky kuřecích jater na oleji. |
2 | Opečené maso i játra vyjmeme, do šťávy přidáme očištěné, na plátky pokrájené žampiony a krátce osmahneme. Přidáme olej, zastříkneme vývarem, přilijeme trochu vína a krátce podusíme. Podle chuti přisolíme. |
3 | Opečené řezy ozdobíme plátky jater a přelijeme šťávou. |
4 | Podáváme s bramborami nebo s rýží. |
Poznámka
Servírujeme teplé.