Mrkvový salát s kysaným zelím a křenem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mrkvový salát s kysaným zelím a křenem
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 13496 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
0,5 ks | Křen |
100 g | Mrkev kořen |
1 kávová lžička | Olej olivový extra panenský |
100 g | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 49,6mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,6mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Křen, Zelí kysané mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Olej olivový extra panenský mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mrkvový salát s kysaným zelím a křenem postup přípravy receptu:
1 | Očištěnou mrkev jemně nastrouháme. Ze zelí slijeme nálev (nevyléváme jej) a zelí nadrobno překrájíme. Promícháme s mrkví, znovu zalijeme nálevem a přidáme oloupaný, jemně nastrouhaný křen. Nakonec salát zakapeme olivovým olejem. |
Poznámka
Servírujeme studené.