Dušená mrkev s hráškem a saturejkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušená mrkev s hráškem a saturejkou
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 13498 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
150 g | Hrášek mražený |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
500 g | Mrkev kořen |
1 kávová lžička | Saturejka |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 1,2mg |
Draslík | 109,1mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citronová šťáva, Hrášek mražený, Saturejka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mrkev kořen mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dušená mrkev s hráškem a saturejkou postup přípravy receptu:
1 | Očištěnou mrkev nakrájíme na kolečka nabo na nudličky. Oloupanou, jemně pokrájenou cibuli zpěníme na másle, přidáme mrkev, lístečky saturejky (nebo sušenou saturejku), osolíme, podlijeme vodou a dusíme. |
2 | Po chvíli přidáme mražený hrášek a dodusíme vše do měkka. Nakonec pokrm ochutíme citronovou šťávou. |
3 | Podáváme jako přílohu k vařenému masu. |
Poznámka
Servírujeme teplé.