Drůbeží krém se zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Drůbeží krém se zeleninou
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 135 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
33 g | Cibule |
670 g | Drůbeží skelety s kůží |
67 g | Fazolky ve slaném nálevu - sterilované |
67 g | Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný |
100 g | Máslo čerstvé |
300 ml | Mléko polotučné |
100 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
0,3 g | Muškátový květ |
20 g | Sůl |
1300 ml | Voda pitná |
166 g | Zelenina kořenová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 15,0mg |
Draslík | 18,0mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,1mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Fazolky ve slaném nálevu - sterilované, Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný, Muškátový květ, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Zelenina kořenová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Drůbeží skelety s kůží nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Drůbeží krém se zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Pečlivě opláchnuté drůbeží suroviny zalijeme vodou, mírně osolíme a uvedeme do varu. Přidáme očištěnou, opláchnutou a na plátky nakrájenou cibuli. Vše uvaříme téměř doměkka. |
2 | Vývar slijeme, maso z drůbeže obereme a s kůží nakrájíme na malé kousky. |
3 | Očištěnou a opláchnutou kořenovou zeleninu nakrájíme na menší kostičky, zalijeme trochou vývaru a částečně podusíme. |
4 | Z másla a prosáté mouky připravíme světlou zásmažku. Za stálého prošlehávání metlou ji zalijeme vlažným vývarem z kuřat, uvedeme do varu a nejméně půl hodiny zvolna vaříme. |
5 | Během vaření polévku občas promícháme, přidáme muškátový květ, krátce povaříme a procedíme přes hustý cedník. |
6 | Nakonec polévku zjemníme mlékem, krátce převaříme, přidáme nakrájené fazolové lusky, hrášek, podušenou kořenovou zeleninu, drůbeží maso a sůl. Ještě krátce povaříme. |
Poznámka
Fazolky ve slaném nálevu - sterilované: bez nálevu Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný: bez nálevu