Nočky po italsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Nočky po italsku
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 1350 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
500 g | Bramborové noky |
1 ks | Cibule |
1 ks | Feferony |
2 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
400 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
80 g | Slanina vepřová |
1 kávová lžička | Sůl |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 56g |
---|---|
Cholesterol | 67,2mg |
Draslík | 892,4mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 316,4mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 32,4mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Feferony, Rajčata loupaná (konzervovaná), Slanina vepřová, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bramborové noky, Olej olivový extra panenský mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Nočky po italsku postup přípravy receptu:
1 | Na oleji osmahneme slaninu, přisypeme nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět. |
2 | Přidáme rajčata v plechovce, feferonku zbavenou semínek nakrájenou najemno. |
3 | Přivedeme k varu a necháme vařit, dokud se rajčata nevyvaří a omáčka nezhoustne. |
4 | Mezitím uvaříme nočky dle návodu v osolené vodě. |
5 | Poté je vyjmeme z vody a servírujeme s omáčkou. |