Králičí řízky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Králičí řízky
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 1351 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
500 g | Králičí maso |
100 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
150 ml | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
100 g | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
36% Kalorie 705 kcal
Kilojoule 2 951kJ
9% Sacharidy 31 g
65% Tuky 49 g
16% Sodík 320 mg
59% Bílkoviny 33 g
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 214,9mg |
Draslík | 477,3mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 141,2mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Králičí maso, Olej stolní, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Králičí řízky postup přípravy receptu:
1 | Omyté králičí maso podélně nařízneme a naklepeme na řízky. Osolíme, opepříme a obalujeme v trojobalu. |
2 | Smažíme z obou stran na rozpáleném oleji. |
3 | Podáváme teplé. |