Opečené tvarohové nočky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Opečené tvarohové nočky
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 13510 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
50 g | Máslo čerstvé |
80 g | Mouka polohrubá |
100 ml | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
100 g | Šunka dušená |
250 g | Tvaroh tučný |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 178,9mg |
Draslík | 65,7mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 202,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej stolní, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka polohrubá, Pepř černý mletý, Šunka dušená, Tvaroh tučný mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Opečené tvarohové nočky postup přípravy receptu:
1 | Máslo utřeme se solí, přidáme tvaroh, vejce, mouku, jemně nakrájenou šunku a strouhanku. Vše dobře promícháme. |
2 | Ze vzniklé hmoty vykrajujeme lžící malé nočky, klademe je do rozehřátého oleje a opékáme po obou stranách. |
3 | Podáváme s vařenými bramborami nebo s chlebem. |
Poznámka
Servírujeme teplé.