Vepřové steaky s Hermelínem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové steaky s Hermelínem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 13515 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 polévková lžíce | Hořčice plnotučná |
1 polévková lžíce | Křen |
100 ml | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
120 g | Sýr Hermelín (Camember, Encián) |
600 g | Vepřová kýta |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 640,7mg |
---|---|
Cholesterol | 132,5mg |
Draslík | 516,1mg |
Vláknina | 215,8mg |
Vitamín A | 12,5mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,6mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Křen, Olej stolní, Sůl, Vepřová kýta mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice plnotučná, Pepř černý mletý, Sýr Hermelín (Camember, Encián) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové steaky s Hermelínem postup přípravy receptu:
1 | Omytou kýtu nakrájíme na plátky, naklepeme je, osolíme a opepříme. Maso opékáme na oleji po každé straně asi 2 minuty. |
2 | Opečené steaky přendáme na plech, potřeme směsí hořčice s nastrouhaným křenem, na každý steak položíme čtvrtku Hermelínu. Zprudka zapečeme. |
Poznámka
Podáváme s různě upravenými bramborami a čerstvou zeleninou. Servírujeme teplé.