Horký Hermelín s česnekovou majonézou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Horký Hermelín s česnekovou majonézou
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 13516 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 špetka | Cukr krupice |
200 g | Majonéza |
2 ks | Paprikové lusky čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 ks | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
480 g | Sýr Hermelín (Camember, Encián) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 72,0mg |
Draslík | 195,5mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 383,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 39,9mg |
Vitamín E | 6,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Citronová šťáva, Cukr krupice, Majonéza, Paprikové lusky čerstvé, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Sýr Hermelín (Camember, Encián) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Horký Hermelín s česnekovou majonézou postup přípravy receptu:
1 | Hermelín prohřejeme pod grilem nebo v silně vyhřáté troubě. |
2 | Majonézu ochutíme solí, pepřem, citronovou šťávou a prolisovaným česnekem. |
3 | Horký Hermelín přelijeme připravenou majonézou a obložíme čerstvou zeleninou. |
Poznámka
Servírujeme teplé.
Hermelín byl dobrý. Rychlá a jednoduchá chuťovka, kterou si určitě ještě udělám. Kombinace citron, česnek super. Díky za tip