Obalované papriky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Obalované papriky
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 13517 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
200 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 ks | Paprikové lusky čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
100 g | Šunka dušená |
100 g | Sýr Eidam cihla 40% |
5 ks | Vejce slepičí |
200 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 338,4mg |
Draslík | 327,8mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 33,6mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Paprikové lusky čerstvé, Sůl, Vejce slepičí, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Šunka dušená, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Obalované papriky postup přípravy receptu:
1 | Papriky omyjeme a opatrně vykrojíme semena tak, aby papriky zůstaly celé. |
2 | Ze 150 g mouky a čtyř vajec usmažíme omelety, nakrájíme je na proužky, smícháme s nakrájenými žampiony podušenými na másle, nastrouhaným sýrem i s nasekanou šunkou. |
3 | Směsí naplníme připravené papriky, obalíme je ve zbylé mouce, vejci a znovu v mouce. |
4 | Papriky usmažíme v dostatečném množství oleje. Při podávání je překrojíme na poloviny. |
Poznámka
Servírujeme teplé.