Jednoduchý recept

Rolovaný jelení špíz

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (41%)
ID receptu: 13520
Kategorie: Maso

Ingredience

100 g Anglická slanina
600 g Jelení maso
1 kávová lžička Koření Zvěřina
20 g Mouka pšeničná hladká T 650
50 ml Olej stolní
1 špetka Pepř černý mletý
1 dl Sherry brandy
1 kávová lžička Sůl
100 g Šunka dušená

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 531 kcal
Kilojoule 2 222kJ
3% Sacharidy 12 g
40% Tuky 30 g
24% Sodík 479 mg
76% Bílkoviny 43 g

Rolovaný jelení špíz postup přípravy receptu:

1

Omytou jelení kýtu rozkrojíme na plát, rozklepeme do šířky, osolíme, opepříme a okořeníme. Poklademe anglickou slaninou, plátky šunky a svineme do rolády. Roládu nakrájíme na kolečka, která na šířku napichujeme na špízy - asi 4 kolečka na porci.

2

Špízy zprudka opečeme na pánvi na rozpáleném oleji, vložíme je do pekáčku a zvolna dopékáme ve vyhřáté troubě.

3

Výpek v pánvi zaprášíme moukou, opražíme, zalijeme vodou a přilijeme sherry. Šťávu nalijeme přes cedník na maso, které udusíme doměkka.

4

Podáváme s bramborovými plackami nebo kroketami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept