Rolovaný jelení špíz - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rolovaný jelení špíz
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 13520 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 g | Anglická slanina |
600 g | Jelení maso |
1 kávová lžička | Koření Zvěřina |
20 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
50 ml | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 dl | Sherry brandy |
1 kávová lžička | Sůl |
100 g | Šunka dušená |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 164,0mg |
Draslík | 530,0mg |
Vláknina | 354,8mg |
Vitamín A | 9,3mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Jelení maso, Olej stolní, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Sherry brandy, Šunka dušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Koření Zvěřina nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Rolovaný jelení špíz postup přípravy receptu:
1 | Omytou jelení kýtu rozkrojíme na plát, rozklepeme do šířky, osolíme, opepříme a okořeníme. Poklademe anglickou slaninou, plátky šunky a svineme do rolády. Roládu nakrájíme na kolečka, která na šířku napichujeme na špízy - asi 4 kolečka na porci. |
2 | Špízy zprudka opečeme na pánvi na rozpáleném oleji, vložíme je do pekáčku a zvolna dopékáme ve vyhřáté troubě. |
3 | Výpek v pánvi zaprášíme moukou, opražíme, zalijeme vodou a přilijeme sherry. Šťávu nalijeme přes cedník na maso, které udusíme doměkka. |
4 | Podáváme s bramborovými plackami nebo kroketami. |