Dušená mrkev po švýcarsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušená mrkev po švýcarsku
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 13525 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
1 ks | Cibule |
4 ks | Cukr kostkový |
2 kávová lžička | Mouka pšeničná hladká T 650 |
750 g | Mrkev kořen |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
1 kávová lžička | Sůl |
1 špetka | Tymián sušený |
0,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 37,4mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,9mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Sůl, Tymián sušený, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr kostkový, Mouka pšeničná hladká T 650, Mrkev kořen, Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dušená mrkev po švýcarsku postup přípravy receptu:
1 | Očištěnou mrkev nakrájíme na proužky, oloupanou cibuli krájíme na půlkolečka. |
2 | Na pánvi rozehřejeme olivový olej, vložíme na něj mrkev a cibuli, osolíme, přidáme cukr a koření. Mícháme na mírném ohni, dokud cukr nezkaramelizuje. Podlijeme vodou a pod pokličkou dusíme do měkka. |
3 | Před koncem dušení zaprášíme porkm moukou a ještě krátce podusíme. |
4 | Vhodnou přílohou je rýže. |
Poznámka
Servírujeme teplé.