Kuře se zakysanou smetanou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuře se zakysanou smetanou
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 13527 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
0,3 ks | Celer bulvový |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 ks | Kuře |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 ks | Mrkev kořen |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 ks | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
250 ml | Voda pitná |
4 polévková lžíce | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 215,1mg |
Draslík | 623,4mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,5mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Citronová šťáva, Kuře, Rajčata, Sůl, Voda pitná, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuře se zakysanou smetanou postup přípravy receptu:
1 | Omyté kuře osolíme, dusíme spolu s očištěnou a nakrájenou zeleninou do měkka. |
2 | Měkké maso vyjmeme, šťávu zahustíme kysanou smetanou rozmíchanou s nasucho opraženou moukou. Podle chuti ještě přisolíme, ochutíme citronovou šťávou a přidáme nasekanou petrželku. Pro zjemnění můžeme přidat i kousek másla. |
3 | Podáváme s vařenými bramborami nebo s rýží. |
Poznámka
Servírujeme teplé.