Kapustové řízky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kapustové řízky
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 13530 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
400 g | Kapusta hlávková |
1 špetka | Majoránka |
4 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 g | Mouka pšeničná hrubá |
100 ml | Olej stolní |
100 g | Salám krůtí měkký |
4 polévková lžíce | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 264,7mg |
Draslík | 609,7mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 125,6mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Kapusta hlávková, Majoránka, Olej stolní, Salám krůtí měkký, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Mouka pšeničná hrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kapustové řízky postup přípravy receptu:
1 | Oloupanou, na jemno pokrájenou cibuli zpěníme na oleji, přidáme na kostičky nakrájený salám a zaprášíme moukou. Vložíme očištěnou, rozkrájenou kapustu, koření a rozetřený česnek. Zamícháme a dusíme asi 15 minut. Během dušení ještě občas mícháme. Nakonec vmícháme 2 vejce a po ztuhnutí necháme směs vychladnout. |
2 | Z vychladlé směsi tvarujeme řízky, obalíme je v hladké mouce, vejcích a ve strouhance, zprudka osmažíme na oleji. |
3 | Podáváme s bramborovou kaší. |
Poznámka
Servírujeme teplé.