Kuře na divoko - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuře na divoko
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 13531 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
50 g | Jalovec |
1000 g | Kuře |
100 ml | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 201,5mg |
Draslík | 477,5mg |
Vláknina | 65,8mg |
Vitamín A | 350,7mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,5mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Kuře, Olej stolní, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jalovec, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuře na divoko postup přípravy receptu:
1 | Očištěné, omyté kuře rozřízneme v prsíčkách, maso osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou, olejem a posypeme rozdrceným jalovcem. Poloviny kuřete stočíme prsíčky ke hřbetu a necháme v chladu proležet. |
2 | Marinované porce upevníme tak, aby se nerozevíraly, za stálého otáčení a potírání olejem je opékáme na grilu doměkka. |
3 | Podáváme s vařenými nebo opečenými bramborami. |
Poznámka
Servírujeme teplé.