Krocan po mexicku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 250 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krocan po mexicku
Celkový čas: | 250 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 240 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 13533 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 ks | Feferony |
1500 g | Krocan |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 ml | Olej stolní |
2 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
500 g | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
0,5 l | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 135,6mg |
Draslík | 753,2mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 598,5mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,8mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Feferony, Krocan, Olej stolní, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Protlak rajčatový, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krocan po mexicku postup přípravy receptu:
1 | Očištěného a omytého krocana osolíme a dáme péci do trouby. Během pečení maso potíráme olejem, mírně podléváme zeleninovým vývarem. |
2 | Měkkého krocana vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme vývarem a dobře povaříme. Šťávu procedíme, přidáme protlak a znovu povaříme. |
3 | Krocana naporcujeme, upravíme na talíře, obložíme celými opečenými rajčaty a osmahnutými feferonkami. |
4 | Podáváme s dušenou kari rýží. |
Poznámka
Servírujeme teplé.