Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 13534
Kategorie: Přílohy

Ingredience

100 g Kedlubna
100 g Květák
100 g Máslo čerstvé
0,5 dl Mléko polotučné
120 g Mouka pšeničná hrubá
100 g Mrkev kořen
4 polévková lžíce Strouhanka
1 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
1 l Voda pitná
1 ks Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 404 kcal
Kilojoule 1 692kJ
11% Sacharidy 40 g
31% Tuky 24 g
16% Sodík 312 mg
14% Bílkoviny 8 g

Zeleninové knedlíčky postup přípravy receptu:

1

Omytou a očištěnou zeleninu nakrájíme na malé kousky, podusíme ji na kousku másla s několika lžícemi vody. K měkké zelenině přidáme na kostičky pokrájenou osmaženou žemli.

2

V míse smícháme žloutek, mléko a mouku. Přidáme dušenou zeleninu, kostičky žemle, sůl, nakonec pevný sníh, ušlehaný z bílků.

3

Ze směsi tvarujeme malé knedlíčky, uvaříme je v osolené vodě (asi 10 minut) a necháme okapat. Posypeme je strouhankou osmaženou na zbylém másle. Podáváme ihned jako přílohu k masu.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept