Treska v rýži a rajčatech - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Treska v rýži a rajčatech
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 13537 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
150 g | Cibule |
50 g | Máslo čerstvé |
50 ml | Olej stolní |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
500 g | Rajčata |
50 g | Rýže loupaná |
1 kávová lžička | Sůl |
600 g | Treska aljašská |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 71,9mg |
Draslík | 978,3mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 25,3mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Olej stolní, Rajčata, Rýže loupaná, Sůl, Treska aljašská mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Treska v rýži a rajčatech postup přípravy receptu:
1 | Propláchnutou rýži uvaříme v osolené vodě do měkka, scedíme a necháme okapat. |
2 | Rajčata spaříme, oloupeme a nadrobno nakrájíme. |
3 | Omytou tresku pokrájíme na plátky, vložíme do kastrolu, přidáme jemně rozkrájenou cibuli osmaženou na oleji, rajčata, rozetřený česnek, rýži, nasekanou petrželku a sůl. Poklademe vločkami másla, mírně podlijeme vodou a pečeme pod poklečkou asi 10 minut. Pokrm dopékáme bez pokličky. |
Poznámka
Servírujeme teplé.