Pórkové omelety - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pórkové omelety
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 13539 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
30 g | Máslo čerstvé |
0,1 l | Mléko polotučné |
2 polévková lžíce | Mouka polohrubá |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
8 ks | Pórek |
1 kávová lžička | Sůl |
3 polévková lžíce | Sýr Eidam cihla 40% |
4 ks | Vejce slepičí |
0,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 100g |
---|---|
Cholesterol | 255,1mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 25g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 85,9mg |
Vitamín E | 7,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka polohrubá, Petržel - nať, Pórek, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pórkové omelety postup přípravy receptu:
1 | Očištěný pórek uvaříme v osolené vodě do poloměkka, necháme okapat a nakrájíme na kolečka. Na pánvi rozpustíme máslo, pórek na něm osmahneme. |
2 | Vejce rozšleháme s mlékem, solí a moukou, nalijeme na osmahnutý pórek, posypeme nastrouhaným sýrem, zapečeme ve vyhřáté troubě. |
3 | Omeletu rozdělíme na 4 díly, posypeme nasekanou petrželkou a upravíme na talíře. |
4 | Podáváme s bramborovou kaší a čerstvou zeleninou. |
Poznámka
Servírujeme teplé.