Sedlácké těstoviny - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sedlácké těstoviny
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 1354 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
300 g | Hrášek s karotkou mražené |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Podravka |
1 špetka | Sůl |
400 g | Těstoviny konzumní |
2 l | Voda pitná |
500 g | Zelí červené - sterilizované |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 474,0mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,9mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hrášek s karotkou mražené, Sůl, Voda pitná, Zelí červené - sterilizované mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Podravka, Těstoviny konzumní mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sedlácké těstoviny postup přípravy receptu:
1 | Těstoviny uvaříme dle návodu. |
2 | Poté slijeme a propláchneme studenou vodou. |
3 | Mezitím rozmrazíme a ohřejeme mraženou zeleninu. |
4 | V kastrůlku podusíme sterilované zelí doměkka. |
5 | Těstoviny promícháme se zelím a zeleninou, dochutíme solí a pepřem a podravkou. |