Duhový salát - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Duhový salát
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 13542 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 ks | Červená řepa |
1 stroužek | Česnek |
60 g | Hrášek |
2 ks | Mrkev kořen |
2 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
0,5 ks | Okurka salátová |
5 polévková lžíce | Olej salátový |
2 ks | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
150 g | Sýr Eidam cihla 40% |
2 ks | Vejce slepičí |
1 ks | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 148,9mg |
Draslík | 836,4mg |
Vláknina | 18g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,9mg |
Vitamín E | 3,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Červená řepa, Česnek, Hrášek, Okurka salátová, Rajčata, Sůl, Vejce slepičí, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Ocet kvasný lihový, Olej salátový, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Duhový salát postup přípravy receptu:
1 | Salátovou mísu vytřeme rozkrojeným česnekem. |
2 | Zelí najemno nakrájíme, oloupanou řepu a mrkev nastrouháme nahrubo, omytá rajčata a okurku rozkrájíme na plátky. |
3 | Připravenou zeleninu, hrášek i nastrouhaný sýr urovnáme na mísu, pokapeme olejem smíchaným s octem, solí a pepřem. |
4 | Hotový salát ozdobíme dílky natvrdo uvařených vajce, |
Poznámka
Servírujeme studené. Ocet můžeme nahradit citronovou šťávou.