Recept

Květák se smetanovou omáčkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 13544
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

1 polévková lžíce Citronová šťáva
1 ks Květák
1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
1 polévková lžíce Petržel - nať
250 ml Smetana 12% (konzumní)
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 191 kcal
Kilojoule 801kJ
4% Sacharidy 16 g
15% Tuky 11 g
16% Sodík 320 mg
19% Bílkoviny 10 g

Květák se smetanovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Očištěný květák povaříme v osolené vodě a necháme vychladnout.

2

Kyselou smetanu zahustíme špetkou mouky, osolíme, osladíme a přilijeme citronovou šťávu.

3

Vychladlý květák upravíme na mísu, přelijeme omáčkou.

4

Vejce uvaříme natvrdo, oddělíme žloutky a protřeme přes síto. Žloutky i bílky nasypeme na květák a posypeme nasekanou petrželkou.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept