Treska s jemnou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Treska s jemnou omáčkou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 13546 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 špetka | Citronová kůra |
1,5 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 ks | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sardelová pasta |
1 kávová lžička | Sůl |
600 g | Treska aljašská |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 57,3mg |
Draslík | 653,7mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,9mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Citronová kůra, Sůl, Treska aljašská mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Petržel - nať, Sardelová pasta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Treska s jemnou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | V kastrole rozehřejeme máslo a opečeme na něm po obou stranách omyté, mírně osolené porce ryby. Vyjmeme, necháme na teplém místě. |
2 | Na zbylém másle osmahneme jemně nakrájenou cibuli, přidáme nasekaný česnek, petrželku, špetku citronové kůry a sardelovou pastu. Mírně podlijeme a zvolna dusíme asi 10 minut. |
3 | Do omáčky vložíme porce tresky, necháme krátce přejít varem. |
4 | Podáváme s vařenými bramborami, ozdobenými snítkou petrželky. |
Poznámka
Servírujeme teplé.