Krocaní stehna na zázvoru - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krocaní stehna na zázvoru
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 13549 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 g | Cibule |
1000 g | Krocan |
150 g | Máslo čerstvé |
50 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
5 dl | Smetana sójová |
1 kávová lžička | Sůl |
0,5 l | Vývar drůbeží |
1 kávová lžička | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 215,0mg |
Draslík | 892,9mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 179,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,0mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 45,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Krocan, Smetana sójová, Sůl, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krocaní stehna na zázvoru postup přípravy receptu:
1 | Omytá a očištěná krocaní stehna osolíme, opečeme na másle, vyjmeme. Do tuku od pečení nasypeme jemně nakrájenou cibuli a osmahneme ji do zlatova. Přidáme mletý zázvor, zalijeme vývarem a vložíme zpět stehna. Dusíme pod pokličkou za stálého přelévání vlastní šťávou. |
2 | Měkká stehna vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou a osmahneme. Zalijeme smetanou a krátce povaříme. |
3 | Omáčku přecedíme na porce krocana a necháme jen přejít varem. |
Poznámka
Servírujeme teplé.